Kurum Adı : Dere İlkokulu
WEB Adresi : http://dereilkokulu.meb.k12.tr
Adres : Dere Köyü / Mut

VİZYON
Dere İlkokulu´nu; saygın, güvenilir, tercih edilen ,eğitim öğretim alanında gelişmelere açık bir okul haline getirmektir.

MİSYON
Dere İlkokulu , çağın gereklerine göre kendini yenileyebilen, katılımcı, yaratıcı, bilimsel, bir eğitim anlayışı ve nitelikli eğitim- öğretim ile hem bir eğitim kurumuna, hem de iş ,meslek ve toplum hayatına uygarlığın getirdiği nitelikte değişime ve gelişime açık, aydın yurttaşlar yetiştirmek amacıyla hizmet verir.Geçmişiyle övünen,milli kahramanlarını anlamış ve tanımış bireyleri topluma kazandırmak ister. Amacımız bilim çağında, yöresel kimliğini ve milli değerlerini muhafaza edebilen, bilgisini referans kabul ettirip, kendine saygı ve güven duyan, ufku geniş, girişken genç ve dinamik nesiller yetiştirmektir. Amacımız bilim çağında, yöresel kimliğini ve milli değerlerini muhafaza edebilen, bilgisini referans kabul ettirip, kendine saygı ve güven duyan, ufku geniş , demokrat, girişken genç ve dinamik nesiller yetiştirmektir.

GÜNCELLENECEKTİR.

Öğretmen Sayısı : 12
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 146
Öğretim Şekli : NORMAL EĞİTİM
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08.30 - 14.30
Derslik Sayısı : 12 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 1
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 1
Lojman Bilgisi : TEK LOJMAN BULUNMAKTADIR.
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : SOBALI

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İLÇE MERKEZİNE 55 KM UZAKLIKTADIR. İL MERKEZİNE 225 KM UZAKLIKTADIR.
Ulaşım : ÖZEL ARAÇ
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Dere Köyün ne zaman kurulduğu bilinmemektedir.Köy çevresinde bulunan çok sayıda mezar ve eski çağlardan kalma harabeler, mağaralar, zindanlar , su yolları , merdivenler ve tarihi eserler yörede taş devrinden bu yana insan yaşadığını kanıtlar durumdadır.Türkler’in Anadoluya gelişleri ile birlikte yöreye Müslümanlık girmiştir.Köydeki kemer köprüler Anadolu Selçuklu eserleri durumundadır.Yine 17 yy. ozanı Karacaoğlan şiirlerinde Dereköy’e yer vermektedir.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: